torsdag 17 februari 2011

Shopping kan vara svårare än man kan tro..

Då Robert kom hem idag tyckte han att jag skulle ha en försenad bonus-födelsedagspresent eftersom vi haft en så febrig och spyig vecka. Som plåster på såren. (Jag berättade såklart inte att jag för 5 min sen redan hunnit tröst-shoppa). Jag skulle ändå handla på Ica maxi idag, som ligger vid Allum (shoppingcenter). Så presenten var att jag i samband med blöj-shoppingen skulle köpa mig ett valfritt plagg. Trevligt. Så denna tröja fick följa mig hem (plus lite krafs från HM). Jag tycker den är vårig och fin.   
Det är jättefina klädda knappar på baksidan...jag äääälskar klädda knappar!

Jag tycker att det är svårt att shoppa kläder numera. Tidigare trodde jag att det berodde på att man inte var riktigt bekväm i sin nya mammakropp. Fast nu efter snart 6 månader ser jag faktiskt nästintill likadan ut som innan graviditeten. Något hängigare tuttar och lite degigare mage om man kollar noga. Så det kan ju inte vara kroppen som är boven i dramat. Jag har kommit fram till att anledningen till shoppingproblemen är att man inte riktigt vet vad man har för identitet längre. Vem är jag? Kläderna har ju som syfte att förutom skyla och värma kroppen visa vem man är. Vilken identitet man har. Och att bli mamma innebär ju en fet identitetskris. I alla fall för mig. Man är sig själv fast ändå inte. Eftersom jag inte vet vem jag är ännu så tycker jag att det är svårt att handla kläder. Jag tycker ABSOLUT INTE  att man ska börja köpa fotriktiga skor och koftor på Kappahl (och andra praktiska plagg) för att man blivit mamma. Man kan klä sig precis hur man vill. Sexigt, tråkigt, trendigt, utmanande, sportigt...det väljer man själv. Innan jag blev mamma visste jag alltid precis vad jag skulle köpa och jag klädde mig alltid fint och min "egen" stil utan större huvudbry. Men nu känns allt i garderoben bara så...fel. Och då jag botaniserar i butiker känner jag mig vilsen och osäker (och så slutar det med att jag bara handlar grejer till barnen eftersom det är så kul). Jättekonstigt. Hoppas det går över snart för ego-shopping brukar ju vara det bästa som finns.

3 kommentarer:

 1. Underbart inlägg! Det är verkligen funderingar som dyker upp! Vilken underbar tröja!!! Får jag fråga vart den kommer i från? Kram Ida

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack så mycket! Tröjan kommer från Sisters. Kram!!

  SvaraRadera
 3. Tror inte att jag har shoppat kläder alls till mig själv sedan jag fick barn, med undantag för just praktiska amningströjor (du anar inte vad trött jag är på dem vid det här laget!), amningsBH:ar och en ny vinterjacka (på rea) eftersom den gamla gick sönder mitt i smällkalla perioden... Jag var iofs praktisk redan innan Pysen kom, misstänker att jag inte direkt har blivit mindre praktisk efter. Snarare tvärtom. Min käre make skulle JUBLA om jag kom hem med något så fint som din tröja:-).
  Kramis!

  SvaraRadera