måndag 2 januari 2012

Boys boys boys

Snart är det ju dags för twinsens inskolning på förskolan. Vi har fått hem schema, info och sådant. Så jag sitter och skriver in i in kalender och känner mig viktig och seriös. Kalendern har ju samlat damm allt som oftast under det senaste året. Inte så värst fullbokad med sådant som är tillräckligt viktigt för att få komma in i kalendern. När jag bläddrar i de senaste månaderna ser jag bara livsviktiga anteckningar som t.ex. JAN- obs Roberts namnsdag (Ja, han heter JAN i andranamn, hihihihi) eller "vaccination twins kl 13". Men nu så börjar åter allvaret. Inget mer trams i kalendern.
I barnens förskolegrupp går 8 andra barn. Deras namn är Hjalmar, Elias, Otto, Ossian, Karl, Noah, Sigge och Alfred. Åtta killar. Plus Kaspian. Alvina blir ensam tjej. Spelar det någon roll undrar jag? Först blev jag lite ledsen och tänkte att Alvina skulle känna sig ensam och sakna tjejiga lekkamrater. Men efter en liten stunds eftertanke så känns det väldigt orelevant huruvida kidsen har snopp eller ej under blöjan. Reflekterar så små barn över kön? Leker de annorlunda? Jag tror inte det. Dessutom så är min tjej en brutta med ett tjockt lager skinn på näsan. Hon är cool, stark, envis, nyfiken, manipulativ, smart, klåfingrig och innehar en vilja av stål. Dessa dagiskillar kommer inte få det lätt.
Jag är ju ganska van att busa med killar! Här med Sam plus bror. Dessutom så heter min bästa kompis i Göteborg ju Elias. 

Kom inte för nära för då smockar jag dig med hårborsten!!!

Brottning! Jag kan många snygga killer-manövrar!

Att leka på mamma och pappas tillfälliga madrasser hemma hos mormor/morfar är den bästa lekplatsen! Så mjuk och dessutom brottnings-och-kram och hoppar-vänlig!

4 kommentarer:

 1. Ja snart dax för förskolan, dock har vi inte fått någon information alls knappt och de börjar om mindre än 2 veckor!! Låter som det är en lagom stor grupp på 10 barn, är det två eller tre vuxna då??

  SvaraRadera
 2. Vi fick info en vecka i förväg så er kommer nog snart hoppas jag. De är tre pedagoger/personal på avdelningen men jag vet inte om alla jobbar samtidigt.

  SvaraRadera
 3. Söt brun rumpa tycker jag :)

  SvaraRadera
 4. Världens sötaste brunrumpa:)

  SvaraRadera