söndag 1 januari 2012

Nystart!

Idag är vi rätt så trötta. Förbaskat svintrötta faktiskt. Seg start på det nya året! Vi skyller på våra tre timmars sömn i bagaget, kroppen känns inte superenergisk direkt. Men vi tragglar på här hemma försöker röja litegranna och tex få lite ordning i diverse efter-thailandsrese-kaoset som fortfarande ligger kvar och stör mig. Det är beundransvärt hur mycket man orkar på ren och skär vilja. Men vad gör lite trötthet då vi fick uppleva ett helt makalöst nyårsfirande igår! Det var helt klart värt det! Vi firade med Roberts storebror med familj samt ett gäng härliga vänner. "Halv 8 hos mig"- tema på middagen och därefter lekar, goda bubbliga drinkar och fyrverkeri. Twinsen var sjuka som ni vet och somnade tidigt vilket var perfa för oss. Vi kunde glatt fira det nya året med ett halvt öga på baby-watchern. Tycker ni att man är en hemsk och oansvarsfull  förälder som drar med sina sjuklingar på sleepover- nyårsparty?
Jag tycker inte att det är så värst noga så länge man har kollar med värdar och övriga gäster att det är ok. Och självklart att barnen "bara" är måttligt sjuka och inte toksjuka. Om man ska stanna hemma varje gång barnen är snoriga och har lite feber så kan man ju sätta sig i karantän direkt. Vi resonerade såhär: Det är bara nyårsafton 1 gång om året. Hur ofta har vi tillfälle att göra något kul med härliga människor? Är det en enorm skillnad för twinsen att få sova hemma eller i varsin resesäng hos sin farbror och faster (Svar: nej!). Alltså hade vi klar övervikt på argument som syftade FÖR PARTY! Sedan får man ju självklart välja själv hur man vill göra med sina kids men våra twins är väldigt vana att åka hit och dit och brukar finna sig i det mesta. Även med feber. Och tack vare alvedon.. Sedan vet ju alla att det allra bästa för kidsen är glada föräldrar. och vad ger inte en kul fest om inte glada föräldrar? Så nu är vi glada likt två skrattmåsar och har lekt och myst med våra små efter bästa förmåga hela dagen.
Jag var vääääldigt slarvig med kameran igår. Tog nästan inga kort alls. Trist! Men några få blev det i allafall. Här på jag och min karl som dagen till ära firade att Robert för fyra år sedan friade till mig i Marseille. Fast förlovningsdagar kanske inte längre räknas då vi är gifta? 

Fina Henke och fina Robban!


Idag är det första dagen av 2012. Jag ser ljust på det kommande året. Ett nytt, fräscht kapitel. Ett ny sida med ett blankt blad. Det allra största är att barnen ska börja på förskola. Herregud. Samma dag som inskolningen startar kommer Robert att börja sitt nya jobb (det blir alltså jag som skolar in.). Nu börjar det "riktiga" småbarnslivet tycker jag. Med pusslande likt ett 2000 pussel gällande hämtning, lämning, vardagsmåsten, ev VAB, middagsplanering, tvätt och allt annat som hör till. Men det ska bli kul. Faktiskt.
Ikväll blir det tacosmiddag, Dexter och choklad, godis och chips i soffan. Jag har inte gett något nyårslöfte om att bli mer hälsosam så jag FÅR frossa fast det är den 1 januari, hahahahaah!!!

2 kommentarer:

  1. Ja det ska bli spännande att ta ett nytt steg som förälder med hämtningar och lämningar och allt vad det innebär. Läskigt men som du säger så är DET ju det riktiga småbarnslivet. :-)

    SvaraRadera
  2. Misstänker att du är tillräckligt hälsosam som du är, så ditt nyårslöfte kanske skulle vara att bli lite MINDRE hälsosam:-). Låter iaf som att ni har haft en hyfsad start på året och festat ut det gamla ordentligt - härligt! Krya på småttingarna och krama dem ordentligt från mig. Kramisar

    SvaraRadera