söndag 8 januari 2012

Dagiskoll

Jag och twinsen har haft finbesök i form av Annida, Cecilia och Elias samt Mia och lilla Ludvig. Det var alltså inte mindre än 4 ettåringar i vårt lilla hus. Paradoxalt nog så tycker jag att det är lugnare och mer lättsamt då  det är många barn i huset. Då leker de och roar sig på egen hand så att vi mammor kan fika ifred. Ja nästan iallafall. Så barnen har lekt och vi har ätit vegetarisk lasagne med aubergine, pesto och parmesan och chokladprickiga muffins till efterrätt. 
Elias går ju redan på förskolan och jag fick lära mig ett och annat inför twinsen kommande dagispremiär. Jag måste till exempel fixa dubbletter av en hel del, typ extra overall och regnställ. (Oh God jag som tyckte att det räckte med att ha twins- jag måste ju alltid köpa dubbelt ändå. Men nu blir det alltså fyrdubbelt!!!) Jag kommer bli ruinerad. Jag fick dessutom sådana här i fiffiga nappar i present så att twinsen ska slippa bli bestulna på deras älskade nappar på förskolan. Ett annat mission jag har framför mig är att börja märka alla kläder med namn. Puh. Jag blir alldeles matt av bara tanken. jag tror attt det får bli Roberts uppgift. Jag har inte tid. Jag har ju en blogg och annat extremt viktigt att sköta om.
Bild lånad av google. Och självkart står det Alvina/Kaspian på våra!

5 kommentarer:

 1. Oj nu blir jag nervös, varför måste man köpa dubbla overaller och regnkläder??

  SvaraRadera
 2. Det kan dom väl inte begära?!? Då tar dom ju för givet att alla har råd?!? m

  SvaraRadera
 3. Självklart BEHÖVER man inte köpa dubbletter..men det underlättar avsevärt att ha kläder som man kan lämna på förskolan och har man lämnat sin enda overall där så har man ju ingen hemma. Så det är ju bara av bekvämlighetsskäl för en själv som förälder..att slippa dra kläderna fram och tillbaka varje dag:) Det gör man som man vill och det finns inga krav överhuvudtaget från förskolan förutom att det ska finnas ombyten av vanliga kläder ifall de blöter ner sig etc :)

  Fynda overaller på Tradera Sofi! Det har jag gjort alla år åt Lou. De slits dessutom inte när barnen är så små så overallerna är ofta i mycket fint skick! :)

  SvaraRadera
 4. Jag som har satt grillerna i Sofis huvud håller med föregående talare. Självklart kräver inte dagis att man ska ha dubletter av allt... Men det underlättar livet sååå mycket för oss som föräldrar, trots att jag bara har ett barn som ska till och från dagis var dag. :) //Cecilia

  SvaraRadera
 5. Hej! Naturligtvis så vet jag att det inte finns något krav på dubbla uppsättningar. Galet vore väl det! MEN, jag tycker såhär! Livet som tvillingförälder är ansträngande nog som det är. Jag tycker att man alltid ska eftersträva att göra livet så enkelt som möjligt. Så därför tycker jag att det låter väldigt smidigt med dubbelt, så att man slipper planera och packa vareviga dag! Sandra, jag vet att många gör riktiga kap på Tradera. Men jag har icke övervunnit min Tradera/Blocket-fobi och kommer nog inte att göra det heller. Men därefmot så gilla rjag REA och har fyndat på PoP på 50% idag! Wihoo!

  SvaraRadera